...

שרון סער - מתנות מן המטבח - קונדיטוריה אחרת



שמי שרון ואני קונדיטורית.
למדתי בפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל אביב ואחרי 14 שנים במקצוע גיליתי שהמטבח מסב לי הנאה רבה יותר מהיכל המשפט, וקריאת מתכונים מרתקת אותי יותר מכל פסק דין חדש ומחודש.
רבים מתפלאים על השינוי הדרמטי, על המעבר ממקצוע יוקרתי לעבודת כפיים, אך מי שבאמת מכיר אותי יודע שדרכי למקום זה היתה סלולה זה מכבר. זה תמיד היה שם ורק חיכה לפרוץ...
 
דוגמה אחת משעשעת במיוחד היא מתקופת ההתמחות שלי בבית המשפט העליון: חגגתי יום הולדת וכמובן שהבאתי עוגה. כעבור זמן חגג אחד המתמחים האחרים יום הולדת וגם אותו שימחתי בעוגה מעשה ידי. לאחר מכן הגיע יום הולדתו של השופט דב לוין, ושני מתמחיו פנו אליי ובקשו ממני להכין עבורו עוגה. הכנתי, והפעם התכבדו בעוגה כל שופטי בית המשפט העליון. עוד באותו היום שלחה אלי השופטת שושנה נתניהו את המתמחה שלה כדי לברר בדיסקרטיות אם אני מוכרת עוגות... השאלה כל כך הפתיעה אותי שממש התחלתי לגמגם, הרעיון הזה אף פעם לא עלה בדעתי. לשופטת נתניהו השבתי בשלילה, אבל באותו רגע נטמן הזרע וחיכה להזדמנות המתאימה.
 
אז איך עושים את השינוי ?
במשך שנים אפיתי להנאתי לבני משפחה, חברים וקולגות לעבודה, אבל עם הזמן נמשכתי לתחום יותר ויותר, והתחלתי לחשוב עליו במונחים של עסק.
התמזל מזלי – בית קפה שאליו פניתי בהצעה שמח לרענן את מבחר העוגות שלו וכך התחלתי לייצר ולמכור. עם הזמן נוספו גם קישים ופשטידות, כל זה במקביל להיותי עורכת דין עצמאית ואמא ל-4 ילדים (צעירים!). לא, זה לא היה קל, אבל הסב לי הנאה רבה.
חודשים חלפו והתגלגלו הדברים כך שהתחלתי לעבוד (כשכירה במשכורת רעב) בקונדיטוריה, קטנה אבל אמיתית. בימים ראשון, רביעי ושישי הייתי לובשת בגדי עבודה, סינר ונעלי עבודה ונוסעת לקונדיטוריה ובשלושת ימי העבודה הנותרים – עולה על שחור-לבן, איפור, פן, עקבים, ודוהרת לבית המשפט. העבודה בקונדיטוריה היתה בית הספר האמיתי בשבילי, שלב שאין לדלג עליו. הזדמנות משמעותית לבחון עד כמה אני רוצה את התחביב כמקצוע. ואני רציתי.

כאשר נסגרה הקונדיטוריה – הציוד טרם נמכר ולא היה שוכר חליפי למקום – קיבלתי אישור להמשיך ולהפעיל את המקום באופן עצמאי. עשיתי זאת במשך 3 חודשים. התנסיתי בניהול של קונדיטוריה, מכירות, שיווק, עבודה מול ספקים. בית הספר של החיים, ואז החלטתי לעזוב. המיקום לא היה אטרקטיבי כשלעצמו ובנוסף מרוחק מהבית.
חשבתי לעצמי שאם כבר מקום משלי – אז הכי טוב שיש, אני אעבוד בבית עד שאמצא את המקום האידיאלי עבורי ואז אעבור. וכך עשיתי. השנה האחרונה לא היתה קלה – הבית כולו הפך לקונדיטוריה, כשאני עובדת סביב השעון – בגלל תנאי עבודה לא נוחים והפרעות חוזרות ונשנות מצד בני הבית (מי רוצה לאכול עכשיו בדיוק כשאני עובדת ?! השמרים תפחו ואין לי זמן להכין עכשיו ארוחת ערב, ולא, אני לא יכולה להסיע לחוג כשיש לי 12 עוגות בתנור...). לא היו לי חיים ולא היה לי בית, אבל הייתי בבית (אחרי שנים של עבודה במשרד בתל אביב) והיתה לי סבלנות. בינתיים נהניתי מעצם העשייה והרחבתי את חוג לקוחותיי. ויום בהיר אחד זה קרה - נמצא המקום האופטימאלי עבורי. פתחתי את הקונדיטוריה שלי, כאן בפארק סיבל, קרוב הביתה, קרוב לחברים.
 
מה בקונדיטוריה ?
אני מייצרת ומוכרת מגוון גדול של עוגיות, עוגות (שמרים, מוסים, בחושות, פאי), קישים, ריבות, לחמים ועוד.
הכול טרי, עשוי מחומרי גלם משובחים, ללא כימיקלים או משפרים למיניהם, הטעם האמיתי.
אפשר לקנות סתם כך הביתה או כמתנה אישית.
ואם כבר מחפשים מתנות – אפשר לשלב את המוצרים שלי עם כלי הגשה ממבחר הכלים שבחנות (או כל כלי אחר שתבחרו), לשדרג באריזה מהודרת, וזו כבר מתנה חגיגית במיוחד.
 
ומה עוד? מארחים לבראנץ´ או ארוחת צהריים/ערב חלבית? אשמח לעזור לכם גם באירועי קייטרינג עד 50 איש. יחד נרכיב תפריט לכל אירוע, לכל חך ולכל כיס.
לחברות ועסקים אני מציעה מבחר פתרונות לפגישות וישיבות הנהלה.
ובעתיד – סדנאות, מסיבות רווקות ועוד. אבל על כך בהזדמנות אחרת.
 
כן, הגשמתי חלום ואני מאושרת. היום אני כאן, קונדיטורית מתוך בחירה שלמה, אופה ויוצרת באהבה מתכונים איכותיים ללא פשרות ומזמינה אתכם לטעום, ליהנות, להתענג ולחלום...
 
מתנות מן המטבח – קונדיטוריה אחרת
רח' המלאכה 4, פארק סיבל, ראש העין (ליד שוקולדה)
 
טלפון: 077-2043060
 
פתוח כל יום משעה 9:00 עד 18:00 וביום שישי מ- 9:00 עד 14:00

 



 
 

 
 
 

      
מפת האתר    ♦    Us4you עיצוב וקידום אתרים    ♦    עיצוב לוגו: מיכל בן-ארי    ♦    עיצוב אתר: עדי בשארי
 
 
לייבסיטי - בניית אתרים