...

מבשלות בריאות
דף הבית >> מבשלות וגם אופות >> מבשלות בריאות

מבשלות בריאות
מלבי מחלב סויה
סלט בורגול עם רימונים

פשטידה טעימה וקלה להכנה
חציל קלוי בשמן זית ועשבי תיבול
פסטה חצילים קלויים ואיירן
עלי גפן ממולאים באורז
פירה ערמונים
מרק שורשים
עגבניות מיובשות בשמן זית
מאפה דוחן וירקות
חמאה מזוקקת, סמנה, גהי – עשייה ביתית
עוגת גזר ובננה
משקה מרענן לקיץ
פיתות ביתיות
גזר במיקרו


 מלבי מחלב סויה (8-10 מנות) ימית לוי
מצרכים:
5 כוסות חלב סויה.
80 גרם קורנפלור.
100 גרם סוכר חום.
8-10 כוסות הגשה.
מס' טיפות של מי ורדים.
תוספות שמניחים על המלבי:
בוטנים טחונים ללא מלח.
קוקוס
סירופ מייפל אורגני.

הוראות הכנה:
1. ממיסים את הקורנפלור בכוס אחת מהחלב הקר ובוחשים היטב עד שלא נותרים גושים.
2. שמים בסיר את יתרת החלב, הסוכר ואת מי הורדים ומחממים עד לסף רתיחה.
3. מוסיפים בהדרגה ותוך כדי בחישה את הקורנפלור המומס ומבשלים במשך שתיים- שלוש דקות, עד שהבלילה מסמיכה.
4. מעבירים לכוסות הגשה ומקררים עד שהמלבי נקרש ומתקרר היטב.
5. מגישים עם התוספות מעל.


סלט בורגול עם רימונים:

מתכון של הנטורופטית ימית לוי

מצרכים
2 כוסות בורגול.
2 כוסות מים.
2 פלפלים אדומים.
צרור פטרוזיליה.
צרור נענע.
2 רימונים.
2 לימונים סחוטים.
4 כפות שמן זית בכבישה קרה.
מלח ופלפל לפי הטעם.

ההכנה:
בסיר טפלון משבלים את הבורגול עם שתי כוסות מים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה עד שהמים נספגים( 10 דקות). לאחר הבישול מניחים בצד.
חותכים את הפלפל לקוביות קטנות, קוצצים את הפטרוזיליה, נענע ומוסיפים לבורגול לאחר שהתקרר.
מוסיפים את גרעיני הרימון, לימון, שמן זית , מלח ופלפל ומערבבים היטב.


פשטידה טעימה וקלה להכנה
ברכה הלוי

תערובת שקונים בחנות התבלינים הצמודה ליד יצחק, הם קוראים לה תערובת לקציצות.
מה בתערובת? פתיתי תפו"א +צנוברים+בצל מטוגן
.
 
החומרים (לכמות שיש בשקית) :
 
5 ביצים
3 קישואים מגורדים גס
גבינת קוטג'
פטרוזיליה קצוצה
400 גר' ברוקולי חלוט וחתוך (אני שמתי 800 גר')
תבלינים מלח ופלפל לפי הטעם
אפשר להוסיף קורט אגוז מוסקט
וכמובן התערובת

 
אופן ההכנה:
לערבב הכל יחד ולצקת לתבנית עם נייר אפייה, המשומן בתרסיס שמן.
להכניס לתנור בחום 180 מעלות כ-50 דקות או עד שרואים שהיא מזהיבה מעט.
למי שלא שומר משקל אפשר להוסיף גבינה צהובה מגוררת מעל התערובת לפני שמכניסים לתנור.
בהצלחה ובתיאבון


חציל קלוי בשמן זית ועשבי תיבול
איילה יצהרי

החומרים:
חציל
3-4 כפות שמן זית
פלפל שחור גרוס
פטרוזיליה קצוצה דק
בזיליקום קצוץ דק

אופן ההכנה:
קולים חציל בשלמותו על מנגל או אש גלויה -גז. (אפשר בהזדמנות זו לקלות גם גמבה אדומה אחת)
מצננים קמעה ומקלפים. מניחים במסננת לניקוז הנוזלים.
מכניסים את הגמבה לשקית נילון וסוגרים אותה (כדי להפריד קליפה ), מקלפים וקוצצים לקוביות קטנות.
בינתיים מכינים תערובת של: שמן זית, פלפל שחור גרוס, מלח (דק או גס לפי ההעדפה האישית), פטרוזיליה ובזיליקום קצוצים דק.
מניחים את החציל על כלי הגשה.
את קוביות הגמבה מכניסים לתערובת השמן זית. שופכים מעל החציל ומגישים.

אפשרויות גיוון:
  • אחרי ששפכנו את תערובת שמן הזית על החציל ניתן לפורר גבינה בולגרית על החציל ומסביב לפזר רימונים- מראה מגרה שלא תוכלו לעמוד בפניו, שלא לדבר על הטעם.
  • מכינים טחינה מאיכות טובה. מפזרים כף או שתיים על החציל ועל הטחינה את תערובת שמן הזית.- נראה מדהים והטעם נפלא.
זה הבסיס ועכשיו הפליגו בדמיון ונסו כל מה שעולה על דעתכם. נפילה לא יכולה לקרות.
 

פסטה חצילים קלויים ואיירן (סופר לייט)
באדיבות מחלבות גד
 
מנת פסטה קלה במיוחד השילוב של האיירן והחציל הקלוי יוצר טעם בלקני אהוב ומוכר.
השימוש החציל קלוי ולא מטוגן חוסך קלוריות לרוב והאיירן בנוסף לטעמו המיוחד חוסך שימוש בשמנת מתוקה עתירת שומנים,

 
החומרים עבור 5- 4-מנות:
500 גר ספגטי דק
2 חצילים בגודל בינוני
1/2 ליטר איירן "גד"
2 שיני שום קצוצות
2 גבעולי תימין טרי
3 כפות שמן זית
מלח, פלפל
10-15 עלי נענע קצוצים
.

אופן ההכנה:
בתנור חם או על אש פתוחה שורפים את החצילים בשלמותם ,בתנור מומלץ לנקב את החציל בעזרת מזלג כדי שלא יתפוצץ ולאפות כ- 30 דקות.
מצננים את החצילים ומקלפים, בעזרת סכין קוצצים גס את בשר החציל.
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן מסננים ושומרים בצד.
מחממים מחבת רחבה עם שמן זית מוסיפם את השום ומטגנים מעט ,מוסיפם את בשר החציל למחבת ומתבלים המלח פלפל, תימין ומערבבים היטב.
מוסיפים את הפסטה למחבת ומערבבים לפיזור אחיד של החצילים. מוסיפים את האיירן וממשיכים לערבב עם הפסטה עד שכל מנה חמה אך לא רותחת. מתבלים בוש המלח ופלפל ומוסיפים את עלי הנענע, מגישים מיד.

עלי גפן ממולאים באורז בסמטי מתובל, בתוספת מטבל
ימית לוי
 
עלי גפן - Vine Leaves
מכילים כמויות גדולות של ברזל,
סידן, ויטמין A וויטמין C.
 
חומרים:
60 עלי גפן טריים.
כוס מים.
מיץ טרי משני לימונים.
3 כפות שמן זית משובח.
 
למילוי:
כוס וחצי אורז בסמטי.
3 כוסות מים.
2 כפיות קארי.
1 כפית בהרת.
כפית מלח.
2 שיני שום כתושות.
2 כפות שמן זית.
 
למטבל:
2 גביעי יוגורט ביו.
5 גבעולי כוסברה קצוצים.
5 גבעולי נענע קצוצים.
10גבעולי עירית קצוצים.
מיץ מחצי לימון.
 
הוראות הכנה:
  1. חולטים את עלי הגפן בקערה עם מים רותחים.
  2. מניחים בסיר בינוני (עדיפות לסיר טפלון) את האורז, תבלינים, שום, מלח ושמן זית מבשלים עם 3 כוסות מים כחצי שעה עד שהאורז ספג את כל הנוזלים.
  3. מרפדים סיר בינוני בתחתית עם עלי גפן ומתחילים לגלגל על משטח עבודה, מניחים עלה ובמרכזו מניחים כף אורז ומגלגלים.
  4. לאחר שכל העלים מגולגלים שופכים על העלים, כוס מים, את המיץ משני הלימונים ו 3 כפות שמן זית ומבשלים על אש בינונית כ 40 דקות.
  5. מערבבים את כל חומרי המתבל ומגישים כתוספת לעלי הגפן.


פירה ערמונים

כל שנה מחדש אני מחכה שיופיעו הערמונים אצל הירקן,
הריח של קליתם והאכילה המשותפת בערבי שישי,
כפי שהיה נהוג בבית הורי מזכיר לי נשכחות...
נכון שהאהבה שלי לערמוני נובעת גם בזכות תמונות ילדות,
יחד עם זאת אי אפשר להתעלם מהטעם המתקתק הנפלא שלהם.


מצרכים:
20 ערמונים קלויים ומקולפים, ניתן לקנות קלויים וקלופים באריזת וואקום.
5 תפוחי אדמה.
1 בצל גדול קצוץ דק.
חופן עירית קצוצה
מלח ופלפל לפי הטעם
שמן זית בכבישה קרה.

ההכנה:
1. בסיר עם מים מבשלים את הערמונים ואת תפוחי האדמה עד שהם רכים. 
2. מסננים ומועכים.  
3. מטגנים את הבצל בשמן זית עד הזהבה ומוסיפים לפירה. 
4. מוסיפים את העירית. 
5. מטבלים במלח ופלפל.
6. טועמים ומתקנים טיבול, ניתן לבזוק גם מעט שמן זית, כדי לקבל מרקם חלק יותר.


מרק שורשים
ימית לוי
 
מרק שורשים מתאים לעונת המעבר בה יש ימים חורפיים ופתאום ימים קיציים, הגוף שלנו חווה טלטלה שמתבטאת בהצטננות, שפעת וכד'. מרק שורשים עשיר מאוד במינרלים וויטמינים, מחזק את מערכת העיכול והטעם תענוג..

החומרים:
שורש סלרי
שורש פטרוזיליה
בטטה
בצל גדול
גבעולי סלרי
ארטישוק ירושלמי (בעונה, עכשיו נובמבר, זה העונה!)
שיני שום
חופן גריסי פנינה או כל דגן אחר
מלח פלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. שוטפים היטב את כל הירקות וחותכים לקוביות.
2. מטגנים בצל במעט שמן זית עד הזהבה.
3. מוסיפים את הירקות בסדר הבא: שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, שום.
4. מוסיפים מים עד כיסוי ומביאים לרתיחה.
5. מוסיפים את הבטטה, ארטישוק ירושלמי וחופן גריסים ומבשלים על אש נמוכה עד שהירקות והגריסים רכים.
6. מכבים את האש, מוסיפים מלח, פלפל ואת גבעולי הסלרי.

בתאבון.

עגבניות מיובשות בשמן זית
ימית לוי

חג החנוכה בפתח והוא גם מאופיין כחג השמן.
בבואכם לבחור שמן הקפידו על מס' דברים:
1. השמן שלכם צריך להיות בכבישה קרה, כלומר תהליך הפקת השמן היה בקירור ולא חימום.
2. בקבוק השמן שלכם צריך להיות כהה, כדי למנוע התחמצנות.
3. העדיפו שמנים כמו: שמן זית, שמן קנולה ושמן פשתן.
 
החומרים:
10 עגבניות תמר
מלח גס
שמן זית
ענף רוזמרין או תימין.

אופן ההכנה:
1. חוצים את עגבניות התמר ומניחים במגש כאשר החלק החשוף כלפי מעלה.( אם יש לכם עוד מקום במגש הוסיפו עוד עגבניות).
2. זורים על העגבניות מלח גס ושמן זית.
3. מכניסים לתנור שחומם ל 100 מעלות ומיבשים במשך לילה שלם.
4. בבוקר מוציאים את העגבניות מכניסים לצנצנת בוזקים עליהם שמן זית עד כיסוי ומוסיפים ענף רוזמרין או טימין.

בתאבון.


מאפה דוחן וירקות
ימית לוי

החומרים:
כוס דוחן
2 גזרים לא קלופים, שטופים, חתוכים לרצועות דקיקות
קישוא לא קלוף, שטוף וחתוך לרצועות דקיקות
בטטה שטופה וחתוכה לרצועות דקיקות
חופן פטרוזיליה, שטופה וקצוצה
1/2 בצל סגול, קלוף וקצוץ דק
3 כפות שמן זית מכבישה קרה
2 כפות חמאת שומשום / טחינה משומשום מלא
כף שטוחה מלח ים
1/4 כפית פלפל שחור גרוס גס
1/2 כפית כורכום טחון
1/2 כפית כמון טחון
מעט מאוד הל טחון

אופן ההכנה: 
• מבשלים את הדוחן ב-2.5 כוסות מים, ללא מלח, על אש קטנה, עד להתאדות המים.
• מחממים תנור לחום 200 מעלות, בתכנית אפייה שאיננה טורבו.
• חותכים את כל הירקות לרצועות דקיקות במעבד מזון או בעזרת סכין. מערבבים את כל החומרים בדוחן המבושל. טועמים ומוסיפים מלח/פלפל במידת הצורך.
• משמנים תבנית תנור (פיירקס/חרס) אליפטית או מלבנית במעט שמן זית ומעבירים פנימה את התערובת. מהדקים היטב ומיישרים. אופים במשך שעה וחצי בחום של 180 מעלות.
• מוציאים את המאפה מהתנור ומצננים, רצוי במשך שעתיים בכדי לייצבו.

בתאבון...

חמאה מזוקקת, סמנה, גהי – עשייה ביתית
ימית לוי

מחממים חמאה עד שנמסה על אש נמוכה. במהלך החימום מתקבל מעין קצף לבן -
אלו חלבוני מי גבינה, שיש להסירם בעזרת כף.

לאחר שהסרנו את כל הקצף, מסירים מהאש ונותנים לחמאה להתקרר.

לאחר הקירור מוזגים לצנצנת באיטיות, כדי שהמשקע שנוצר בתחתית ייפרד מהנוזל.

הסמנה מוכנה צבעה צהבהב והיא צלולה.
 

עוגת גזר ובננה
ימית לוי

החומרים:
1/3 1 כוסות קמח מלא
2 ביצים
חצי כוס סוכר חום
2 כפות סילאן (דבש תמרים)
גזר מגורד בערך כוס
בננה מעוכה (אם לא אוהבים ניתן להחליף בגזר נוסף)
כפית זנגביל מגורד
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית אגוז מוסקט
אבקת אפייה
1/2 כוס אגוזי מלך
1/3 כוס שמן קנולה בכבישה קרה

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  2. מקציפים יחד את הביצים, הסוכר והשמן עד קבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הסילאן, הגזר והבננה תוך כדי ערבוב.
  3. מנפים את הקמח ואבקת האפייה בהדרגה תוך כדי ערבוב.
  4. מוסיפים את יתר התבלינים: קינמון, זנגביל ואגוז מוסקט.
  5. מוסיפים את האגוזים בערבוב ידני.
  6. יוצקים את הבלילה לתוך תבנית מלבנית (אינגליש קייק)ומכניסים לתנור למשך 45 דקות.

יוצא נפלא, לבריאות...

 [לראש העמוד] 


 משקה מרענן לקיץ
ימית לוי

משקה מרענן לקיץ, עשיר בברזל, מתאים לאירוח בלתי צפוי....
תפוחים במי ורדים....

מצרכים:
2-3 תפוחים (סוג התפוח לפי הטעם האישי).
3 כוסות מים.
כף מי ורדים.
2 כוסות קוביות קרח.
סוכר מומס או דבש או דבש תמרים לפי הטעם.
מספר טיפות של מיץ לימון למניעת השחרה של התפוחים.

 [לראש העמוד]


 פיתות ביתיות
ימית לוי

לרגל ל"ג בעומר למי שישי סאג'  בבית, לקחת כמה גחלים מהמדורה להניח עליהם את הסאג' ואז לאפות את הפיתות.

מרכיבים:
1 קילו קמח מלא או קמח כוסמין,
1 שקית שמרים טריים( שימרית),
1 כף מלח,
2 כפות סוכר חום,
3-3.5 כוסות מים,

ההכנה:

  1. מניחים את כל החומרים במעבד מזון עם וו לישה בסדר הבא: קמח, שמרים, סוכר לערבב יחד ואז להוסיף את המלח.  
  2. את המים להוסיף בהדרגה תוך כדי לישה עד לקבלת בצק רך וגמיש נוטה לדביק.
  3. לאחר לישה ארוכה (כ 10 דקות) לתת לבצק לנוח ולהכפיל את נפחו.
  4. לאחר התפחה לקרוץ 12 עיגולים (כמובן שאפשר יותר תלוי איזה גודל של פיתות אתם רוצים) על מגש ולהתפיח שוב.
  5. לאחר התפחה שניה, לפתוח כל עיגול רצוי עם הידיים ולא עם מרדד בצק ולהניח ישירות על הסאג' או במחבת כפול.
  6. ניתן ומאוד מומלץ למרוח על הפיתות שמן זית וזעתר, תוך כדי אפיה.
  7. לאפות עד השחמה.
  8. אזהרה! אחרי פעם אחת , בני המשפחה יבקשו שתעשו פיתות בכל אירוע משפחתי, מניסיון.

גזר במיקרו

החומרים:
8 גזרים
2 כפות אבקת מרק בצל
2 כפות שמן קנולה
 
אופן ההכנה:
מקלפים הגזרים.
חותכים לעיגולים.
משמנים סיר מיקרו בשמן גם בצדדים.
מכניסים את הגזרים החתוכים לסיר, ועליהם מפזרים את אבקת מרק הבצל.
מכסים את הסיר. מנערים אותו ומכניסים ל-7 דקות למיקרו.                                                     



 

[לראש העמוד]
 



 
 

 
 
 

      
מפת האתר    ♦    Us4you עיצוב וקידום אתרים    ♦    עיצוב לוגו: מיכל בן-ארי    ♦    עיצוב אתר: עדי בשארי
 
 
לייבסיטי - בניית אתרים