...

מבשלות חגים

פסטה עם פטריות וטופו מיוחד לחג השבועות

סלט ירקות "על האש" מיוחד ליום העצמאות

בראוניז כשרים לפסח

לביבות חגיגיות אפויות בתנור

טיפים להכנת סופגניות ולביבות

מתכונים להכנת לביבות וסופגניות לחג החנוכה

ממולאים

פאי שבעת המינים

פשטידת טונה וגבינות




פסטה עם פטריות וטופו: ימית לוי (יוני 2011)
מצרכים:
1 חבילה פסטה מקמח מלא.
2 סלסלאות פטריות שמפניון או חורש או גם וגם.
1 בצל גדול קצוץ.
3 גבעולי בצל ירוק חתוכים.
1 חבילה טופו.
10גבעולי תימין.(להפריד את העלים)
1/4  כפית אגוז מוסקט
שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם.
הוראות הפעלה:
הפסטה:
לבשל לפי הוראות יצרן המוטבעים על גבי האריזה.
לאחר הבישול לסנן מהמים, ניתן להוסיף מעט שמן זית כדי למנוע הדבקות.
הרוטב:
1. מטגנים את הבצל ובינתיים פורסים את הפטריות ואת הטופו.
2. מוסיפים את הטופו ומטגנים עד שמזהיב.
3. מוסיפים את הפטריות .
4. מוסיפים את התבלינים היבשים, מלח, פלפל, אגוז מוסקט.
5. אחרי שהתערובת התמזגה, מכבים את האש.
6. מוסיפים את הבצל והתימין.
7. לחבר את הפסטה עם הרוטב.
בתיאבון וחג שמח!





סלט ירקות "על האש": לימור ברנס

החומרים:

2 חצילים גדולים

2 גבמות

2 עגבניות

2 בצלים

אופן ההכנה:
צולים את כל הירקות על הגחלים, מקלפים וחותכים לריבועים (את החציל מפרידים מהקליפה
ומרסקים במזלג)

מתבלים בשמן זית, הרבה לימון, מלח ופלפל שחור

ניתן גם להוסיף שום טרי כתוש/בצל ירוק קצוץ

בתיאבון וחג שמח!





בראוניז כשרים לפסח: לימור ברנס

החומרים:
200 גר' שוקולד
200 גר' חמאה
כוס סוכר
4 ביצים
4 כפות קמח מצה
2 כפות קמח תפו"א
1 כפית אבקת אפיה
100 גר' אגוזי מלך/פקאן/שוקולד לבן קצוץ
 
אופן ההכנה:
מחממים  את התנור לחום של 180 מעלות
ממיסים בקערה מעל סיר עם מים רותחים (בן מארי) את השוקולד, החמאה והסוכר.
לאחר מכן מוסיפים את שאר החומרים לפי הסדר, יש לערבב רק עד שהתערובת הומוגנית, ולא להקציף.
יוצקים לתבנית מלבנית (25*35), ואופים במשך 25 דקות, או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים. יש לשים לב לא לייבש את העוגה.
לאחר שהעוגה מתקררת, חותכים לריבועים ומאחסנים בכלי סגור.

בתיאבון וחג שמח.




לביבות חגיגיות אפויות בתנור: גילה שובל

החומרים
בטטה חתוכה לעיגולים (300 גר')
2 תפו"א בינוניים חתוכים לקוביות (200 גר')
500 גר' דלעת מגורדת
1-2 בצלים מגורדים דק
3 כפות שמן
ביצה
4 כפות פרורי לחם
חופן פטרוזיליה קצוצה
מלח, פלפל לפי הטעם
 
אופן ההכנה:
מבשלים את הבטטה, הדלעת והתפו"א עד שמתרככים. מועכים אותם, מערבבים עם יתר המצרכים. מחלקים ל-20 לביבות עגולות ושטוחות ומניחים על נייר אפייה בתבנית גדולה בתנור. אופים כ-40 דק' בתנור שחומם מראש בחום בינוני גבוה (20 דק' מכל צד או עד שמתחילות להשחים)

טיפים להכנת סופגניות ולביבות: גילה שובל
  • מומלץ לטגן בשמן עמוק, טיגון בשמן עמוק בטמפ' גבוהה חוסך זמן טיגון וקלוריות מיותרות
  • לביבות אפשר גם לאפות בתנור, לביבה ממוצעת מטוגנת מכילה כ-150 קלוריות, אפייה בתנור חוסכת לנו את כמויות השמן המיותרות הנספגות בטיגון ומאפשרת לנו לאכול מוצר מזון בריא ומזין יותר(ראה מתכון)
  • לטיגון בשמן מומלץ להוסיף חתיכות של גזר מגורד המונעות מהשמן להתחמצן מהר, בעזרת נוגדי החימצון הנמצאים בגזר ומשתחררים לשמן בטיגון
  • מומלץ להשתמש בשמן כמו שמן קנולה לטיגון הנוטה להתחמצן לאט ומכיל חומצות שומן חיוניות- אומגה 3 ואומגה 6
     
  • חשוב לזכור ש 2-3 כפיות שמן ביום מספקות לגוף את התצרוכת היומית המספקת של חומצות שומן חיוניות ביום.

מתכונים להכנת לביבות וסופגניות לחג החנוכה
 
לכבוד חג החנוכה מציע השף אמיר מרקוביץ', היועץ הקולינרי של "דורות – מוצרי שום ותיבול" מתכונים להכנת לביבות וסופגניות עם *קוביות עשבי תיבול, ג'ינג'ר ותערובות הבישול של דורות.
*מגשיות דורות נשמרות במקפיא לתקופה של שנתיים וניתן בכל עת להוציא את הכמות הרצויה ולשמור את היתר.


*
 לביבות תפוחי אדמה ופטריות פורטבלו נוסח פרובנס
כמות ל-12 לביבות
לביבות לחנוכה
חומרים:
5 תפוחי אדמה מבושלים בקליפתם
1/2 בצל קלוף וחתוך לקוביות קטנות
200 גרם פטריות פורטבלו חתוכות לקוביות
4 כפות קמח
2 ביצים
4 קוביות עשבי תיבול לבישול צרפתי- דורות.
מלח ופלפל שחור
1/4 כוס שמן זית לטיגון הלביבות.

אופן ההכנה:
  1. מקלפים את תפוחי האדמה
  2. מגרדים את תפוחי האדמה בעזרת פומפיה לתוך קערה
  3. מטגנים במחבת בינונית עם מעט שמן זית את הבצל ופטריות הפורטבלו עד לאידוי ומוסיפים לקערה.
  4. מוסיפים קמח, ביצים, קוביות עשבי תיבול לבישול צרפתי, מלח ופלפל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. מכניסים למקרר לחצי שעה.
     
*
סופגניות במילוי קרם אנגלז ובזיליקום
כמות ל-15 סופגניות
 
חומרים להכנת הסופגניות:סופגנית לחנוכה
1/2 ק"ג קמח
25 גרם שמרים
4 כפות סוכר
1/4 כפית מלח
4 ביצים
1/3 כוס חלב פושר
מעט רום
80 גרם חמאה רכה
שמן לטיגון עמוק
 
חומרים להכנת קרם אנגלז בזיליקום:
ליטר חלב
1/2 כוס קמח
8 חלמונים
8 כפות סוכר
8 קוביות בזיליקום דורות

אופן הכנת הסופגניות:
  1. מערבבים בקערת המיקסר את הקמח עם השמרים
  2. מוסיפים חלב, סוכר, ביצים ורום ומעבדים עם וו לישה במהירות נמוכה עד לקבלת בצק.
  3. מוסיפים מלח ומעבדים כ-5 דקות.
  4. מוסיפים את החמאה ומעבדים עד שהבצק נהיה אחיד.
  5. מוציאים את הבצק ומניחים בקערה, מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
  6. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ויוצרים כ-15 כדורי בצק
  7. משמנים את הכדורים במעט שמן שלא יתיבשו ונותנים להם לתפוח עד שיכפילו את נפחם.
  8. מחממים סיר גדול עם שמן ומטגנים את הסופגניות כ-2 דקות מכל צד, מוציאים ומניחים על נייר סופג.
 
אופן הכנת קרם אנגלז בזיליקום:
  1. מחממים בסיר את החלב עם קוביות הבזיליקום.
  2. מערבבים בקערה את החלמונים עם הסוכר והקמח.
  3. כאשר החלב הגיע לנקודת רתיחה שופכים אותו לתוך הקערה עם החלמונים ומערבבים היטב.
  4. מחזירים את התערובת לתוך הסיר ומבשלים על אש בינונית תוך כדי ערבוב עד לסמיכות רצויה.
  5. מעבירים לקערה את הקרם, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-4 שעות.
  6. מכניסים את הקרם לתוך שק זילוף וממלאים את הסופגניות בקרם, מפזרים מעל מעט אבקת סוכר ומגישים.
     
*

לביבות בטטה עם ג'ינג'ר דורות
כמות ל-12 לביבות

חומרים:
ק"ג בטטות קלופות וחתוכות לקוביות
כוס קמח לבן
ביצה
5 קוביות ג'ינג'ר דורות
מלח ופלפל שחור
2 כפות חמאה
חומרים לרוטב:
גביע קרם פרש
1/4 כוס עירית קצוצה
מלח ופלפל


אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הבטטות בסיר בינוני עם מים כ-10 דקות עד לריכוך הבטטות
  2. מסננים את הבטטות מנוזלים.
  3. מועכים בקערה את הבטטות עד לקבלת מחית, מוסיפים את הביצה, קוביות הג'ינג'ר, קמח, מלח ופלפל ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם אחיד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
  4. מוציאים את התערובת מהמקרר ויוצרים לביבות.
  5. מחממים חמאה במחבת גדולה ומכניסים את הלביבות, מטגנים כ-3 דקות מכל צד ומוציאים מהמחבת
  6. בקערית קטנה מערבבים את הקרם פרש עם העירית ומתבלים במלח ופלפל
  7. מניחים על צלחת קרם פרש ומעל את הלביבות ומגישים.

מידע נוסף על המוצרים ומתכונים נוספים באתר: http://www.dorot.co.il


ממולאים – הרפתקאה קולינארית ששכרה בצידה
שרון סער
 

לקראת סוכות, כשלכולנו יש קצת יותר פנאי, וכשהחורף מתקרב, אני רוצה לשתף אתכן במתכון לממולאים. אין צורך להיבהל. אמנם נדרשת השקעה, אבל תהליך ההכנה אינו מסובך, ובכל מקרה אפשר לחלק את העבודה לשלבים. הנאת הסועדים – מובטחת.
 
רוטב:
נשתמש ברוטב עגבניות בסיסי שהמתכון שלו פורסם בעבר. הכמות הנדרשת היא הכמות המלאה של הרוטב, כפי שפורסם. מי שרוצה לחלק את העבודה בשלבים, יכולה בהחלט להכין את הרוטב מראש, לשמור עד יומיים-שלושה במקרר או יותר מזה במקפיא.

המלית:
2-3 כפות שמן זית
בצל גדול קצוץ דק
1/2 ק"ג בשר בקר טחון (אם משתמשים בבשר שהיה קפוא חשוב להפשיר ממש היטב, אחרת יהיה קשה לפורר את הבשר. הכי טוב – להפשיר במקרר יום מראש).
כוס אורז (אני משתמשת בפרסי ארוך)
1/2 כוס מים
1/2 כוס מרוטב העגבניות המוכן
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור


מה עושים?
מחממים את השמן במחבת גדולה או בווק, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה.
מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים היטב (הכי נוח במרית עץ).
מתבלים במלח ופלפל ומטגנים עד שהבשר משנה את צבעו ומרבית הנוזלים נעלמים.
מוסיפים למחבת את האורז ובוחשים היטב.
מוסיפים מים ורוטב ומבשלים עד שהנוזלים נספגים.
זהו, המלית מוכנה. אפשר לצנן ולשמור יום-יומיים במקרר או להקפיא.
הממולאים:
6-8 פלפלים בינוניים בצבעים שונים
6 קישואים עגולים קטנים
6 תפו"א בגודל בינוני
(אפשר לגוון ולמלא גם עגבניות, חצילים קטנים או כל ירק שאוהבים.)

 
מכינים את הירקות למילוי:
מסירים ראשים של הפלפלים, מרוקנים מגרעינים וגידים.
מסירים ראשים של הקישואים, מרוקנים בכף פריזיאן*.
מסירים מכסה מתפו"א ומרוקנים בכף פריזיאן*.
ממלאים את הירקות ב – 1-2 כפות של המלית המוכנה.

 
חשוב להשאיר את המלית אוורירית ולא לדחוס אותה, כדי לאפשר לאורז להתבשל כראוי.
מחממים את הרוטב בסיר רחב ועמוק. כאשר מגיע לרתיחה, מתחילים לסדר את הירקות בצפיפות בסיר, ולתוך כל אחד מהם שופכים 1-2 כפות מהרוטב החם.
להגשה מהודרת במיוחד – אפשר לסגור את הירקות במכסים/ראשים שהסרנו מהם בשלב ההכנה.
(אם נשארים ירקות שאין להם מקום בסיר – שומרים במקרר ואח"כ עושים סיבוב שני באותו רוטב. אם לא נשאר מספיק רוטב, אפשר להשלים את הכמות במים).
מביאים שוב לרתיחה ומבשלים כשעה ברתיחה עדינה (על אש קטנה) עד שהירקות רכים והאורז מבושל היטב.
במהלך הבישול מוסיפים עוד קצת רוטב לתוך הירקות.
מגישים חם עם הרבה רוטב מעל.
אפשר להכין מראש ולחמם (באותו סיר) לפני ההגשה.
בהצלחה ובתאבון!

 
*כף פריזיאן – כפית קטנה בצורת חצי עיגול מושלם. משמשת בדרך כלל להכנת עיגולים מאבטיח ומלון, ועושה עבודה נפלאה בהכנת הירקות למילוי. אביזר לא יקר ושימושי. אני ממליצה בחום.
 
פאי שבעת המינים
ישף ערן שחר - מלון גרנד ביץי
 

לבסיס בצק הפאי:פאי שבעת המינים
150 גרם קמח חיטה
100 גרם קמח שעורה
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 כפות סוכר
כף תמצית ווניל
כף תמצית רימונים
½ כפית גרידת לימון מגורדת
3 חלמונים
כף שמן זית
למילוי הפאי:
כ-20 תאנים טריות מושרות ביין אדום
כ-20 תמרים חתוכים לחצאים מושרים בסירופ
ענבים ירוקים
גרגירי רימון
דבש תמרים (סילאן)

 
אופן ההכנה:
  1. מכינים את הבצק: במערבל מזון מערבבים את כל חומרי הבצק מלבד קמח החיטה והשעורה עד שמתקבלת עיסה חלקה.
  2. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שנוצרים גושים. את הגושים לשים בידיים לבצק אחיד ומאכסנים למנוחה של כחצי שעה במקרר.
  3. משמנים תבנית במעט חמאה. יוצרים בעזרת מרדד ופורמה את הצורה הרצוייה. מעבירים את הבצק לתבנית מכסים בנייר כסף ועלייה מעט משקל. (ניתן להשתמש בשכבת שעועית יבשה או כל דבר אחר שמתאים)
  4. אופים את הפאי 15 דקות בתנור שחומם מראש ל200 מעלות, מסירים את נייר הכסף ואופים 5 דקות נוספות.
  5. מורחים את הפאי בעזרת מברשת בשכבה של דבש תמרים. מסדרים את התמרים בשכבה הראשונה ולאחריהם את התאנים החצויות המושרות ביין.
  6. מכניסים לאפייה ל-10 דקות נוספות.
  7. מסדרים ענבים שרתחו בסירופ ולבסוף ממלאים את החלל האחרון שנותר בגרגירי הרימון.
  8. מזלפים בעדינות את הסירופ בו בושלו הענבים על העוגה לקבלת מראה חלק ומבריק.
בתיאבון!


פשטידת טונה וגבינות
באדיבות טונה סטארקיסט

החומרים:
2 קופסאות טונה סטארקיסט*
גביע קוטג' (250 גר')
גביע גבינה לבנה (250 גר')
3 ביצים טרופות
1/2 כוס פירורי לחם
מלח ופלפל לפי הטעם
2 בצלים בינוניים
100 גר' גבינה צהובה


ההכנה:
מחממים תנור ל-º180 צלזיוס.
מערבבים את חומרי הפשטידה (טונה, גבינות רכות, ביצים ופירורי לחם)-למעט הבצל והגבינה הצהובה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
מעבירים לתבנית אפייה משומנת.
פורסים את הבצלים לטבעות ומטגנים במעט שמן זית.
מפזרים לפני האפייה את טבעות הבצל המטוגנות מעל הפשטידה ומעליהן את הגבינה הצהובה.
אופים כ-40 דק' או עד שהפשטידה מזהיבה.


*גיוון: ניתן להשתמש בטונה סטארקיסט בטעמים, כדי להעניק לפשטידה גוונים שונים – מעושן, חריף, לימון או עשבי תיבול.
חג שמח


 
 

 
 
 

      
מפת האתר    ♦    Us4you עיצוב וקידום אתרים    ♦    עיצוב לוגו: מיכל בן-ארי    ♦    עיצוב אתר: עדי בשארי
 
 
לייבסיטי - בניית אתרים