...

מתכונים כללי
דף הבית >> מבשלות וגם אופות >> מתכונים כללי

מתכונים כללי
עוגת סילאן בחושה בניחוח קינמון
עוגיות תמרים וקוקוס
פשטידת תפו"א הונגרית
מתכון לעוגת פירות מיובשים
עוגת גבינה
עוגה בקערה אחת
עוגת תפוזים
עוגת מייפל
רוטב עגבניות בסיסי
סלט קוסקוס עם רצועות פסטרמה בדבש
רצועות חזה עוף מוקפץ עם ירקות,שום וג'ינג'ר
כרעי עוף בגריל עם בטטות, שום וכוסברה
חזה עוף צלוי בשמן זית ואורגנו בתוספת קדירת ירקות
קציצות משופרות
תבשיל חצילים עם בשר בנוסח אסייתי
מתכון קובה סלק או "קובה אדומה"


עוגת סילאן בחושה בניחוח קינמון:
חצר כינרת

החומרים: 
2 ביצים
כוס סוכר
כוס סילאן של חצר כנרת
כפית שטוחה אבקת אפייה
½ כוס שמן
כוס קפה/תה לא ממותק פושר
3 כוסות קמח
2 כפיות קינמון

אופן ההכנה:
  • מחממים תנור מראש לחום בינוני 150º.
  • מכניסים את החומרים לקערת מערבל לפי הסדר הנ"ל.
  • אופים בין 35-40 דקות בתבנית משומנת ומקומחת היטב (בסיר פלא או שתי תבניות אינגליש)
  • מוציאים מהתבנית ומורחים מעל סילאן של קיבוץ כנרת.
  • מפזרים שקדים קלופים פרוסים.


עוגיות תמרים וקוקוס
חצר כינרת
 
החומרים לבצק:
 
כוס מים כוס שמן
200 גר' מרגרינה/מחמאה
שקית אבקת אפיה
קמח (קצת פחות מ- 1 ק"ג)

החומרים למלית:
500 גר' "מעדן תמרים וקוקוס" תוצרת חצר כנרת
½ כוס אגוזים טחונים
½ כוס צימוקים (לא חובה)
½ כפית קינמון טחון
**לאוהבים ניתן להוסיף קורט אבקת ציפורן

 
אופן הכנת הבצק:
מערבבים את כל החומרים יחד עד לקבלת בצק גמיש ולא דביק

אופן הכנת המלית:
מערבבים את כל החומרים יחד.

להכנת העוגיות:
  1. מחלקים את הבצק ל- 5-6 כדורים
  2. מרדדים כל כדור למלבן על גבי משטח מקומח לעובי של 3-5 מ"מ
  3. מורחים שכבת מלית בעובי של כ- 3 מ"מ
  4. מגלגלים לנקניק ולפרוס לפרוסות בעובי 2-2.5 ס"מ
  5. מניחים בתבנית נייר אפייה ומסדרים את העוגיות ברווחים של חצי ס"מ אחד מהשני
  6. אופים בתנור שחומם מראש בחום בינוני (160 מעלות) עד לקבלת גוון זהוב
  7. מצננים וזורים מעל אבקת סוכר


פשטידת תפו"א הונגרית של אחותי רונית מתכון "קל"
גילה שובל

חומרים:

5 תפו"א מגורדים

5 ביצים 

כף שמן

מעט פלפל ומלח

אופן ההכנה:
 

מערבבים הכול במיקסר.

מרססים תבנית בינונית במעט שמן.

שופכים את התערובת,

אופים בתנור בחום של 180 מעלות.
 

בתאבון!
גילה שובל- אחות מוסמכת, מנחת קבוצות שובל לירידה ושמירה על המשקל 
 

מתכון לעוגת פירות מיובשים
ישראלה זוסמן

באדיבות בית אילדן קריית מוצקין, דיור מוגן מקבוצת מכבי שירותי בריאות

החומרים:
כוס סוכר
3/4 כוס קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
2 ביצים
200 גר' אגוזים או שקדים או שניהם
200 גר' פירות מיובשים (משמש, צימוקים, תמרים מגולענים)

אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים ביחד, מוסיפים את הפירות והאגוזים.
שופכים התערובת לתבנית אפייה מוארכת ומהדקים היטב.
אופים בתנור שחומם מראש בחום בינוני כשעה.


עוגת גבינה
כרמלה עובדיה

חומרים לבסיס:
6 חלמונים (צהובים)
1/2 כוס סוכר
750 גר' גבינה לבנה
3 כפות קורנפלור
3 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
מעט תמצית וניל
6 חלבונים (לבנים)
כוס סוכר
חומרים לקצפת:
שמנת מתוקה
כוס חלב
יתרת אינסטנט פודינג בטעם וניל
 
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור 10 דקות לפני האפייה.
2. מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר עד לקבלת קצף קשה.
3. מערבבים את החלמונים עם חצי כוס הסוכר,הגבינה, קורנפלור, 3 כפות אינסטנט וניל
     ומעט תמצית וניל עד לתערובת אחידה.
4. מוסיפים את הקצף אל תערובת הגבינה ומערבבים בעדינות.
5. משמנים תבנית פיירקס או תבנית עגולה 24 ויוצקים את התערובת.
6. מציבים בתחתית התנור בתבנית /או צלחת מים רותחים.
7. אופים 30 - 40 דקות בחום 180 מעלות צלזיוס. בודקים שהעוגה יציבה. מכבים את
    התנור ומשאירים את העוגה בתנור כשעה.
8. כשהעוגה מתקררת מקציפים את השמנת מתוקה עם החלב ויתרת האינסטנט וניל
    ומורחים על העוגה.
שומרים במקרר.


עוגה בקערה אחת
שרון סער

כאשר אני נתקלת במתכון חדש לעוגה, אחת השאלות הראשונות שאני שואלת את עצמי היא עד כמה הכנת העוגה מורכבת? אחד המדדים הטובים ביותר הוא – כמה כלים נשארים בכיור בגמר ההכנה...
בדיוק מסיבה זו, כאשר אני עמוסה, ממהרת או סתם רוצה לקצר, אני בוחרת בעוגה בחושה – עוגה בקערה אחת.
ייחודה של העוגה הבחושה בכך שאין צורך להקציף חלבונים בנפרד (כמו בעוגות הטורט). מכניסים את כל החומרים לקערה, מערבבים, שולחים לאשפוז קצר בתנור ובינתיים מספיקים גם לרחוץ כלים וגם להרים רגליים מול ערוץ החיים הטובים...
וטיפ נוסף – כל עוגה בחושה מתאימה לאפייה גם כמאפינס.
 
עוגת שוקולד אמיתית
המתכון לעוגה זו הגיע אלי מחברתי גזית, עבר שדרוג קל, ואהוב על כולם – החל מילדי הגן ועד למבוגרים המתוחכמים שבינינו.
 
החומרים:
200 גב' שוקולד מריר משובח
200 גר' חמאה (לעוגה פרווה – אפשר להחליף במרגרינה. לא אותו דבר, אבל בסדר)
1/2 כוס יין (קונדיטון יהיה להיט, אדום מתוק יהיה מצויין, אבל אפשר גם לבן, יבש או מה שיש, ואפשר גם לגוון בליקר שאוהבים. בשעת דוחק אפשר להסתדר גם עם חלב או מיץ תפוזים, אבל זה כבר ממש לא אותו דבר).
4 ביצים
כוס (200 גר') סוכר
1.5 כוס קמח תופח (210 גר' קמח + 1.5 כפיות אבקת אפיה)
 
ומה עושים?
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס)
בקערת פלסטיק (אם יש של המיקסר – מה טוב) ממיסים חמאה + שוקולד.
מוסיפים ביצים, יין וסוכר ובוחשים היטב (במיקסר, במטרפה ידנית או בכף עץ).
בשלב אחרון מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה, ולא יותר!
מעבירים לתבנית:
התערובת תספיק לעוגה אחת עגולה (קוטר 26) או מלבנית (בגודל 25 X 35 בערך) 2 עוגות בתבנית אינגליש קייק או 12 מאפינס גדולים.
לא לשכוח לשמן את התבנית או לרפד בנייר אפייה.
למאפינס – הפשוט ביותר לצקת את התערובת לתוך מנז'טים גדולים (מס' 5) מנייר הניצבים בתוך השקעים של התבנית.
אופים 30-55 דקות (ככל שהתבנית קטנה יותר משך האפייה מתקצר). בכל מקרה כדאי לבדוק: העוגה צריכה להיות קפיצית למגע, וכאשר מחדירים לתוכה קיסם הוא יוצא כשעליו פירורים לחים.
בהצלחה ובתאבון, שרון

 [לראש העמוד] 


עוגת תפוזים
דליה קצב
 
החומרים:
2 כוסות קמח רגיל
אבקת אפייה
2 סוכר וניל
1.5 כוסות סוכר
4 ביצים
0.5 כוס שמן
כוס מיץ תפוזים
קליפת תפוז מגורדת
 
אופן ההכנה:
לערבב את כל החומרים יחד.
לצקת לתבנית משומנת ולאפות בחום של 185מעלות חצי שעה.

עוגת מייפל
חיה משעני
 
הכל בכלי אחד וקלה לביצוע
 
החומרים:
3 ביצים
3 שקיות סוכר וניל
גביע שמנת חמוצה או יוגורט או אשל
1/4 1 כוס קמח תופח
1/4 1 כוס סוכר
חצי כוס שמן
סירופ מייפל
לפיזור על העוגה: קינמון, אגוזי פקאן קצוצים או אגוזי מלך
 
אופן ההכנה:
  • לערבב את כל החומרים בכלי אחד לפי סדר כתיבתם.
  • לשפוך את התערובת לתבניות משומנות (שתי תבניות אינגליש קייק) או תבנית אחת בינונית, אפשר גם עגולה.
  • לפזר מעל התערובת את הקינמון ואגוזי הפקאן או אגוזי המלך.
  • לאפות 30 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות. (או עד שהעוגה מזהיבה וקיסם שננעץ בה יוצא יבש).
  • להוציא את העוגה המוכנה ובעודה חמה לחורר אותה בעזרת מזלג ולשפוך
מעל בנדיבות (ולפי הטעם האישי) סירופ מייפל עד שייספג בעוגה.
לקרר ולהגיש.

ב ת י אב ו ן

רוטב עגבניות בסיסי
שרון סער

החומרים:
2 כפות שמן זית
כפית (= 2 שיניים) שום כתוש
קופסת שימורים של עגבניות מרוסקות (שימו לב: לא רסק!)
2 קופסאות קטנות רסק עגבניות
כף ממרח עגבניות מיובשות (יש ממרח מצויין של תבליני פרג, אפשר לקנות בחנות שבכניסה ליד יצחק)
כף חריסה (אני אוהבת מאוד את המוצר של יכין, מגיעה בקופסת שימורים ומחזיק מעמד נצח במקרר, גם אחרי הפתיחה)
2 כוסות מים
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
כפית תערובת תבלינים (על מדפי התבלינים אפשר למצוא תערובת איטלקית שמשתדכת לרוטב נפלא. תחליף מצוי לממהרות - שקית תבלינים שמגיעה עם הפיצה. כן, כן, לא לזרוק. לשמור בקופסה קטנה במקרר ולהשתמש לכל תבשיל עם רוטב עגבניות. המשקיעות מוזמנות לקצוץ מעט בזיליקום, אורגנו, פטרוזיליה ועשבי תיבול נוספים עפ"י הטעם, סה"כ 1/4 כוס בערך).
 
אופן ההכנה:
מחממים מעט את השמן במחבת עמוק או בסיר רחב.
מוסיפים את השום ומטגנים מעט (השום עלול להשרף במהירות ואז טעמו מר. לכן, לא מחכים שיזהיב. מטגנים דקה או שתים וממשיכים במתכון עפ"י ההוראות).
מוסיפים את כל שאר החומרים ובוחשים.
מביאים לרתיחה ומבשלים כחצי שעה. טועמים ובמידת הצורך מתקנים תיבול.
 
זהו, הרוטב מוכן.
אם לא משתמשים מיד, מעבירים לקופסאות ושומרים במקרר (3-4 ימים) או במקפיא.

 [לראש העמוד]
 


סלט קוסקוס עם רצועות פסטרמה בדבש
באדיבות חברת "עוף טוב"
מתכון קיצי קל להכנה
 
הערכים התזונתיים:
חלבון- 8 גר', שומן- 5.6 גר, פחמימות- 26 גרם, אנרגיה/קלוריות- 189, סיבים- 2.5 גר', ברזל- 1 מ''ג, אבץ- 0.7 מ''ג.
 
החומרים ל- 6 מנות:
200 גרם פסטרמה בדבש של עוף טוב פרוסה וחתוכה לרצועות
2 כוסות קוסקוס מבושל (לפי הוראות היצרן)
בצל סגול חתוך לקוביות
פלפל אדום חתוך לקוביות
1/2 כוס צימוקים
כף נענע קצוצה
מיץ מלימון אחד
3 כפות שמן זית
מלח פלפל

אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים יחדיו ומגישים..

 [לראש העמוד]


רצועות חזה עוף מוקפץ עם ירקות,שום וג'ינג'ר
המתכון באדיבות דורות

כמות ל-2 מנות
 
החומרים:
חזה עוף חתוך לרצועות
בצל קלוף וחתוך לרצועות
פלפל אדום חתוך לרצועות
פלפל צהוב חתוך לרצועות
2 כפות שמן זית
3 קוביות שום כתוש דורות
3 קוביות ג'ינג'ר דורות
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
1. מחממים במחבת ווק את שמן הזית ומוסיפים לו את הבצל והפלפלים.
2. מערבבים את הירקות היטב ומוסיפים את רצועות העוף.
3. מוסיפים את קוביות השום והג'ינג'ר ומתבלים במלח ופלפל.
4. מקפיצים את הירקות והעוף עד שהבשר מוכן ושהירקות רכים ומגישים.

 [לראש העמוד]


כרעי עוף בגריל עם בטטות, שום וכוסברה
המתכון באדיבות דורות

כמות ל-2 מנות
 
החומרים:
2 כרעי עוף
2 כפות שמן זית
6 קוביות שום דורות
4 קוביות כוסברה דורות
2 בטטות גדולים קלופים וחתוכים לרבעים
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים.
3.מניחים את כרעי העוף והבטטות בתבנית אפייה, מכסים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור ל-25 דקות.
4. מסירים את נייר האלומיניום מהתבנית ומחזירים לתנור לעוד 15 דקות.
5. מסדרים על צלחות ומגישים.

 

 

 [לראש העמוד]


חזה עוף צלוי בשמן זית ואורגנו בתוספת קדירת ירקות
המתכון באדיבות דורות

כמות ל-4 מנות
 
החומרים:
4 חזות עוף
3 קוביות אורגנו דורות
2 קוביות שום דורות
רבע כוס שמן זית
מלח, פלפל

 
החומרים להכנת קדירת ירקות:
2 קישואים חתוכים לרצועות בעובי חצי ס"מ
12 יחידות בצלי פנינה קלופים
2 גזרים קלופים וחתוכים לרצועות בעובי חצי ס"מ
200 גרם שעועית ירוקה (טריה או קפואה)
פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
פלפל צהוב חתוך לרצועות דקות
12 פטריות שמפיניון קטנות שלמות
קופסת תחתיות ארטישוק
1/4 כוס שמן זית
3 קוביות אורגנו דורות
3 קוביות שום דורות
1/2 כוס יין לבן
מלח, פלפל

אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את שמן הזית עם קוביות השום והאורגנו. מוסיפים מלח ופלפל.
מכניסים את חזה העוף לקערה, מערבבים במרינדה ומכניסים למקרר לשעה.
מוציאים את חזה העוף מהמקרר וצולים על מחבת גריל משני הצדדים.

אופן הכנת קדירת ירקות:
מחממים שמן זית בסיר בינוני ומכניסים לתוכו את הגזרים, בצלי הפנינה, הקישואים, השעועית הירוקה, הפטריות, הפלפל האדום, הפלפל הצהוב ותחתיות הארטישוק.
מערבבים את הירקות בעזרת כף עץ על אש גבוהה ומוסיפים את קוביות האורגנו והשום.
מוסיפים את היין הלבן ומתבלים במלח ופלפל.
מנמיכים את האש ומבשלים כ-30 דקות על אש נמוכה.
מניחים את חזה העוף הצלוי לצד הירקות ומגישים.

 

 [לראש העמוד]


קציצות משופרות
מוריה שמיר
 
החומרים:
500 גר' בשר בקר טחון
500 גר' בשר הודו טחון
500 גר' בשר עוף טחון
100 – 200 גר' שומן כבש
ביצה או שתיים – לפי הצורך בזמן ערבוב העיסה
חבילה פטרוזיליה
חבילה כוזברה
חבילה נענע
ראש שום שלם
מלח גס
פלפל שחור גרוס
 
חומרים לרוטב עגבניות:
2 בצלים בינוניים קצוצים
שיני שום, לפי מידת החיבה קצוצות.
קופסה גדולה רסק עגבניות / קוביות עגבניות משומרות/ עגבניות טריות בשלות חתוכות לקוביות.
חופן פטרוזיליה וכוסברה
תבלינים: מלח, פלפל, פפריקה ומעט פפריקה חריפה
מיץ מחצי לימון
מים
 
אופן ההכנה:
טוחנים במג'ימיקס את כל הירק, עד דק.
מערבבים היטב היטב עם הידיים את כל תערובת הבשר, התבלינים והביצים.
מניחים בצד.
 
מבשלים רוטב עגבניות, מכל החומרים, ומוסיפים מים לכדי כמות גדולה של רוטב.
לאחר רתיחה ראשונה, מבשלים על אש קטנה – כמו לספגטי בולונז, שיסמיך היטב.
חוזרים לבשר :
 
ממחצית אחת של הכמות:
צרים קציצות לא עבות, או קבבים לפי הטעם והבחירה.
בסיר רחב מאוד, או בתבנית פיירקס, מסדרים את הקציצות, צפוף, בשכבה אחת. אפשר גם כמה מעל.
יוצקים מעל את הרוטב, או מחציתו – לפי הטעם – אבל שהקציצות יהיו מכוסות ברוטב,
מכסים ברדיד אלומיניום, ואופים בתנור, בחום בינוני , כשעה.
רגע לפני ההגשה – מסירים את רדיד האלומיניום, ומשחימים בגריל.
 
מהמחצית השנייה :
צרים קציצות שטוחות. שומרים בפריזר,
אפשר – לאחר הפשרה לצלות בגריל בתנור, או בשמן במחבת, או על האש. 
 
טיפ: את תערובות הירק – שזו גרסה שלי לצ'ימיצ'ורי - אפשר להכין בתור מטבל בריאות,
בתוספת מיץ לימון ושמן זית. ניתן להוסיף לטחינה, לחומוס, או סתם על טוסט. בריא וטעים מאוד.


 

 [לראש העמוד]


תבשיל חצילים עם בשר בנוסח אסייתי
חיה משעני
 
החומרים:
2 חצילים גדולים
1/2 קילו רצועות שניצל בשר בקר או בשר אווז או בשר להקפצה של אדום אדום
כפית מלח שולחן
כפית שום כתוש
כפית אבקת זנגוויל (ג'ינג'ר) טחון או ג'ינג'ר טרי
בצל ירוק
בצל רגיל גדול
1/4 כוס רוטב צ'ילי חמוץ מתוק
1/2 כוס רוטב סויה
1/2 כוס דבש או סילאן

 
אופן ההכנה:

  • קולפים את החצילים ופורסים אותן לרצועות רחבות (כמו צ'יפס).
  • מטגנים את החצילים, חצי טיגון,בשמן עמוק, כדי שלא יהיו רכים מדיי ויתפרקו. ולסנן.
  • סוגרים את נתחי הבשר במחבת טפלון או במחבת פסים של סטקים ומעבירים לכלי.
  • קוצצים את הבצל הירוק לעיגולים ומניחים בצד.
  • מטגנים את הבצל הרגיל ומוסיפים לו את כפית השום הכתוש.
  • כשהבצל מתרכך מעט מוסיפים את נתחי הבשר ומקפיצים בסיר טפלון או בווק סיני כ- 10-15 דקות עד להתרככות הבשר.
  • מוסיפים את הרטבים: צ'ילי, סויה, דבש ג'ינג'ר ומלח.
  • מבשלים כ- 5 דקות, זאת בתנאי שהבשר כבר התרכך והתבשל.
  • מוסיפים את החצילים שסוננו מהשמן ולהקפיץ את התבשיל בסיר.
  • לאחר שהתבשיל מוכן מוסיפים את הבצל הירוק הקצוץ ומגישים חם.
מומלץ להגיש את התבשיל עם אורז לבן או אטריות אורז סיני שבושלו מראש.

 [לראש העמוד]


 מתכון קובה סלק או "קובה אדומה"
אורנה צאיג
מתכון מבית אימי ממוצא עיראקי, טעים להפליא וטוב להגישו עם אורז לבן.
המאכל ניראה חגיגי מאוד, ובנוסף בריא.

מורכב מ- 3 חלקים:

  1. הקובות: כדורי בשר עטופים במעטפת סולת. אני קונה אותם מוכנים וקפואים אצל מירי שאשא.
  2. הסלק.
  3. המרק.

החומרים:
4 סלקים בינוניים חתוכים לקוביות או לרצועות בעובי ס"מ
בצל בינוני
כף רסק עגבניות
2 ליטר מים
4 כפות סוכר גדושות
מיץ מ-2 לימונים גדולים
כף אבקת מרק עוף
חצי כפית פלפל שחור
כפית מלח
 
אופן ההכנה:
הסלק: מקלפים 4 סלקים בינוניים וחותכים לקוביות או פלחים או רצועות בעובי ס"מ 1.
 
המרק: מטגנים את הבצל עד הזהבה, מוסיפים כף רסק עגבניות.
מוסיפים 2 ליטר מים ומביאים לרתיחה.
 
מתבלים: 4 כפות סוכר גדושות, מיץ מ-2 לימונים גדולים, כף אבקת מרק עוף
חצי כפית פלפל שחור וכפית מלח.
 
מערבבים הכול היטב. כשרותח, מכניסים את הסלק החתוך ומבשלים כחצי שעה על להבה גבוהה-בנונית.
אחרי חצי שעה (עד 40 דקות) מוציאים את הקובות מהפריזר ומניחים אותם בתוך התבשיל לעוד חצי שעה בישול, וזה מוכן!



 
 

 
 
 

      
מפת האתר    ♦    Us4you עיצוב וקידום אתרים    ♦    עיצוב לוגו: מיכל בן-ארי    ♦    עיצוב אתר: עדי בשארי
 
 
לייבסיטי - בניית אתרים